JEG ER HJEMME FRA FERIEN i Barbizon. Barbizon er for Paris, hvad Skagen er for Danmark. Ud i naturen med kunstnerne, der i 1800-tallet hellere ville male Fountainebleau skovene med hjorte og Skagerak med fiskerne end græske guder og adelige portrætter.

VORES HOTEL ”LES BICHES” – fransk for hjortene – er ejet af en pariser chic kvinde og hendes ditto datter. De har haft en fest med at tapetsere hotellet med sider fra gamle naturleksika og pynte med alskens udstoppede hjorte. Vi gik straks på opdagelsesrejse. Feriehumøret steg hurtigt et par grader og lattermusklerne kom i brug.

Les Biches HotelMEN, SOM BEKENDT ER DER SELV I PARADISETS HAVE EN SLANGE. Personalet hang med skuldrene. De småskændtes i krogene. Elementær service inden for hotel- og restaurationsbranchen kendte de ikke til. Ejerne havde skabt en paradisisk have inde og ude. Ikke desto mindre trivedes medarbejderne ikke. Og det smitter, skal jeg hilse og sige.

NU VIL JEG FORTÆLLE DIG HEMMELIGHEDEN bag glade medarbejdere. Det er nemlig ganske enkelt. Det begynder med god rekruttering. Du ved, dem med talenter og motivation. Og så handler det om løbende udvikling, og at du fyrer godt. Gør du det, så har du et team med en pool af talenter, der supplerer hinanden – og som samtidig er motiverede. Du får glade medarbejdere – også selv om der er travlhed.

NOK SÅ MANGE STRATEGIER OG SKÆVE INDRETNINGER kan ejerne af hjorte-hotellet have, men kan de ikke hyre godt, udvikle godt og fyre godt, så får de ikke succes. Her nytter det ikke at feje tingene ind under de mange smukke gulvtæpper. Derimod skal hjorten tages ved hornene.

SOM LEDER ER DET DIG, der sætter teamet. At hyre & fyre – og udvikle! Det er dine kerneopgaver. Det er teamet, der skal sikre, at du når i mål. Glade medarbejdere med talenter og motivation er faktisk nøglen til din succes. Dit team er med til at afgøre om din virksomhed går fra potentiale til succes. Hotellet har potentiale, ja, men de får aldrig indfriet potentialet med mindre de får styr på det med at hyre & fyre, ja, lede! Faktisk er alt dette mindst lige så alvorligt som at lægge næste års budget!

Budgetterne må du selv klare, men det med at hyre & fyre – og lede, der ringer du bare om hjælp!

Jeg håber, du selv har haft en fantastisk ferie:).