Jobjagt

HEADHUNTERENS GUIDE TIL JOBSØGNING. Sådan lander du dit næste job!

Om Bogen Jobjagt

Jeg har skrevet bogen Jobjagt om jobsøgning under den første Corona nedlukning. Coronas forbandelser blev altså for mig også til en velsignelse. Pludselig kunne jeg sætte mig i et nedlukket land og få 30 års arbejdslivserfaring kogt ned til bogen Jobjagt.

Bogens otte kapitler indeholder alle en treenighed af praktiske værktøjer, real-life cases og eksistentielle refleksioner. Den fungerer som en håndbog, så du kan slå op på det, der er relevant for dig.

De otte kapitler er:

 • Gør dig klar og find din retning
 • Find de job, du skal søge
 • CV
 • Ansøgning
 • Jobsamtalen
 • Tests
 • Løn og ansættelse
 • Afslag

Bonus: Ordbog, der begynder med Anbefaling, Ansøgning og Ansættelseskontrakt og slutter med Viral, Værdier og Work-Life.

Jobjagt står på alle de større folkebiblioteker foruden de fleste mindre lige fra Løkken og Rønne til Nykøbing og Gilleleje. Den kan købes hos en lang række boghandlere og på nettet.

Det ville glæde mig utrolig meget, hvis du har lyst til at læse med.

Dansk, 376 sider, udgivet: 28.09.2020. Gads Forlag. Læs mere om bogen på www.gad.dk/jobjagt

Jobjagt er til dig, der er:

 • Arbejdsløs eller opsagt – og hvad så?
 • Nyuddannet og skal til at finde dit første rigtige job.
 • I job, som giver penge på kontoen, men ellers ingen mening!
 • Humanist og træt af evindelige projektansættelser.
 • 50+ og ikke bliver indkaldt til jobsamtaler.
 • Nået til en ny livsfase. Det er tid til at forfølge din drøm…
Jobjagt

Foredrag

I Corona-tiden er vi alle blevet vant til online foredrag og webinarer. Det kan lade sig gøre, selv med 50-100 deltagere. Samtidig tror jeg, vi alle glæder os til at møde hinanden live, hvor alle sanserne kommer i spil igen.

Bredden af tilhørere afspejler sig her:

 • Krifa: Jobkonsulenter på Midtsjælland
 • Gentofte Jobcenter: Jobkonsulenter og ledige ledere
 • Niels Bohr Instituttet: Yngre fysikere med en kandidat- eller Ph.d.-grad

Du er velkommen til at kontakte mig for at høre mere eller aftale nærmere. birgit@osullivan.dk el. M 5122 1979

Jobjagt til studiekredse el. undervisning

Står du for at skulle holde studiekreds eller undervise nyuddannede, arbejdssøgende eller jobkonsulenter, så er du velkommen til at kontakte mig for at få lavet en skræddersyet løsning.

Karrieresparring

Har du brug for at blive udfordret eller taget nænsomt ved hånden?

Min værktøjskasse er stor, og jeg bidrager gerne med sparring om alt fra brug af dit netværk til forberedelse af jobsamtaler. Begynd med bogen Jobjagt. Nogle har brug for et par personlige timer efter læsning. Men oftest giver bogen dig de værktøjer, du har brug for, når du skal videre i din arbejdslivs-labyrint. Det er netop derfor, jeg skrev bogen med 30 års arbejdsliv og refleksioner kondenseret ned til en 376 sider letlæst bog. Se mere om Karriere her.

Anmeldelser og omtaler

IDA (Ingeniørforeningen) Artikel: drop drømmene og test virkeligheden
Ingeniørforeningen udgiver hvert år ‘IT Company Rank’ på deres IT-medie: ‘Version 2’. Til bladet har Journalist Lene Wessel lavet et herligt interview under overskriften: ‘Drop drømmene & test virkeligheden’. Fra bogen fremhæver hun, at: ‘Det er klogt og helt legitimt for ansøgere at kaste et kritisk blik på en ny arbejdsplads, inden de sætter underskrift på kontrakten. Det øger chancen for et succesfuldt match.’ Selv i Corona-tider er begge parter nemlig til eksamen! Med afsæt i bogen JOBJAGT, ‘Headhunterens guide til jobsøgning’ deler jeg ud af opskrifterne med at komme i IT-jobs inkl. fordelene ved et heppekor, senfølgerne af (job)utroskab og, at jagten på drømmejobbet egentlig begynder hos én selv.

Bogvægten: anmeldelse af Nønne Lønne Votborg *****
Med denne bog i hånden bliver du klædt godt på til at søge jobs. I tilgift bliver du bevidstgjort om dig selv og de ting, der er vigtige for at du får et godt og givende arbejdsliv. Bogen fortæller dig samtidig en lang række ting, der spiller ind på arbejdsmarkedet. Du bliver klogere på hvordan beslutningstagere tænker og handler. Birgit O’Sullivan opfordrer dig b.la. til at kaste dig ud i uopfordrede ansøgninger, LinkedIn, kaffemøder og vise stor fleksibilitet i forhold til ansættelse. Med hendes velbearbejdede bog i hånden og en god portion virkelyst, vil du sikkert være tæt på at kunne lande dit næste drømmejob. Snart!  

Faglige Seniorer Artikel: Headhunterens 9 gode råd til jobsøgende seniorer
af digital konsulent Susanne Fasting

Jobindex:
Fem artikler om CV, CV for Nybegyndere, Ansøgning, Jobsamtale og Lønforhandling i Jobindex’ nyhedsbrev samt på JobIndex’ hjemmeside, LinkedIn og Facebook.

DJØF: Din nye jobsøgningsbibel
Birgit O’Sullivan ved, hvad hun taler om. Hun har dedikeret sit liv til at matche virksomheder med de helt rigtige jobkandidater, og nu deler hun ud af sin viden. ’Jobjagt’ er en meget grundig håndbog til de jobsøgende. Det er måske ikke alle, der straks kaster sig over knap 400 siders læsestof om jobjagtens finesser, hvis man i forvejen har travlt med faktisk at skrive jobansøgninger. Men mindre kan også gøre det: ’Jobjagt’ fungerer nemlig ideelt som håndbog og opslagsværk med inspiration og gode råd, hvis man sidder fast. Af Journalist Linda Overgaard, DJØF

Lektørudtalelse:  Jobjagt, Headhunterens guide til jobsøgning
Forfatter: Birgit O’Sullivan

Kort om bogen: Guide til jobsøgende med tips og råd om fx at skrive ansøgninger og CV, blive klædt på til jobinterviews og lønforhandlinger og hjælp til at nå måske netop det arbejdsliv, man drømmer om

Beskrivelse: “Min erfaring med vidt forskellige ansøgere og arbejdspladser har givet mig en god indføling med, hvad der virker hvor, og hvad der ikke gør”. Sådan skriver headhunteren Birgit O’Sullivan i sin guide. Først redegør hun for de tendenser, hun ser på det aktuelle arbejdsmarked og giver anledning til selvrefleksion med overskrifter som “Forstå, hvilken vej vindene blæser, “Fra fastansat til gig-økonomi” og “Hvorfor går du på arbejde?”. Bogen er i otte afsnit, som alle mixer teori med cases. Her er overskrifter som “Gør dig klar og find din retning”, “Find de job du skal søge”, “Ansøgning”, “Jobsamtalen”, “Løn og ansættelse” og “Afslag”. I guiden stilles også spørgsmål til refleksion over “det gode arbejdsliv”. Forfatteren fortæller desuden om sin egen vej fra et job som funktionær til hendes nuværende job som selvstændig konsulent indenfor rekruttering og headhunting

Vurdering: Velskrevet og grundig guide med et godt mix af teori, personlige erfaringer og ikke mindst en lang række cases fra det virkelige arbejdsliv

Til bibliotekaren: Anbefales på alle større biblioteker

Det siger mine kunder

Frese Group

Birgits evner til at lære mennesket bag CV'et at kende under rekrutteringsprocessen er helt unik og enestående. Hendes holistiske, grundige og empatiske tilgang har sikret mit team fremragende medarbejdere.

Group Business Development & marketing Director Søren Wandy Pedersen

Frese

Peter Jahn & Partnere A/S

Vi har stor glæde af de personprofiler, som Birgit udarbejder til os i forbindelse med rekruttering af nye medarbejdere. I denne forbindelse oplever vi at vi nemt og hurtigt modtager kvalificerede og præcise personprofiler, som i den grad sikrer at vi får rekrutteret de rigtige medarbejdere.

Partner Martin Daniel Nielsen

Slagelse provsti

Birgit O’Sullivan har været en uvurderlig hjælp til at få fundet den rette Office Manager/provstisekretær til Slagelse provsti. Birgit har hjulpet med at få lavet et godt og fyldestgørende stillingsopslag, og ud af henved 130 ansøgere har Birgit udvalgt 6 ansøgere til de afsluttende samtaler. Der har været tale om et professionelt og fleksibelt samarbejde, som har betydet, at vi forholdsvis hurtigt fik ansat den helt rigtige sekretær, som uden videre har kunne indgå i det travle og alsidige arbejde på provstikontoret.

Provst Ulla Thorbjørn Hansen

Slagelse provsti

folkekirken

GO Forlag

GO-Forlaget er en mindre virksomhed med professionelle specialister. Som leder er en af mine vigtigste opgaver at ansætte de rigtige, og her bruger jeg Birgit til at lave en PersonProfil af topkandidaterne. Kandidaten har hjemmefra taget en personlighedstest og en analytisk test. Selv om de er under pres, kommer Birgit rundt om de væsentlige ting på en spændende og positiv måde. Birgits testinterviews har gjort mig meget mere sikker og oplyst ved ansættelsen.

Adm. Dir. Tove From Jørgensen

GO Forlaget A/S

Frese Group

Birgit har tidligere hjulpet til ansættelser i firmaet, så det var naturligt at kontakte hende, da jeg skulle finde en ny salgskonsulent. Forløbet var på alle måder en rigtig positiv oplevelse. Man er jo i forvejen lidt under pres, når man står og mangler en mand. Så jeg kunne godt blive lidt forpustet over, at skulle igennem en ressourcekrævende ansættelses-proces. Men Birgit kendte jo firmaet, så jobannoncen blev til på ingen tid – lidt uddybende beskrivelser fra mig og lidt relevante rettelser fra Birgit, så var den på plads.

Alle ansøgnings-screeninger og indledende samtaler overlod jeg trygt til Birgit – og var først med, da der “kom kød på”. Når vi i firmaet ikke har en stor HR afdeling, var det betryggende med en kyndig person, så både udvælgelsen af den rigtige medarbejder samt alle formaliteterne omkring ansættelsen blev rigtig.
HR Director Tina Sofie Frese

Frese

Læs mere

OFS Fitel Denmark

Birgits hjælp er altid 110% professional, veltilrettelagt og struktureret.

Vi er helt trygge ved at alle kandidater får en god, personlig og seriøs behandling, hvilket naturligvis er altafgørende for vores employer brand.

Birgit er dygtig til at sætte sig ind i virksomhedskulturen og til at screene kandidaterne i forhold til dette kriterie også. Hun har et godt, solidt og for vores branche relevant netværk, som sikrer, at hun/vi får afdækket hele det relevante kandidatmarked.

Birgit er fleksibel i forhold til den enkelte rekrutteringsproces, hun er vedholdende – også på de svære profiler – og hun er dygtig til at holde os orienteret undervejs i processen, så vi hele tiden er opdateret. Alt i alt altid en meget positiv oplevelse at arbejde sammen med Birgit, som vi kun kan anbefale på det varmeste.

HR Manager Mie Fischer, OFS Fitel Denmark

Læs mere

PantoInspect

Vores kommunikation har igennem hele forløbet været tillidsvækkende og vederhæftig. Birgit formår på en fremragende måde at sætte sig ind i kundens udfordringer. Hun skaffer overordentligt velkvalificerede kandidater, og opgaven følges til dørs med en rapport om hver enkelt nyansat. Hertil kommer, at opgaven bliver løst fleksibelt inden for de givne rammer.

Managing Director Jesper Nørregaard, PantoInspect 

(Malte Breiting er i dag Managing Director, som Birgit O'Sullivan har rekrutteret)

PantoInspect A/S, Image House

Ørsted

Career sparring

I met Birgit while pondering over the idea of giving my career a new impulse and a new direction. She helped me a lot with her insights, her knowledge and experience with the Danish market, and she quickly managed to identify my professional needs and expectations. Not only did she provide me with targeted advice, she also helped me challenge my views on some concrete aspects of my thought process and to think outside the box. My interactions with her played an important role in my professional journey and helped me make the right decision. Birgit is a dedicated coach and head-hunter. I am very grateful for her help and feel lucky I got a chance to meet her.

Senior Quantative Analyst Rémi Piatek

Ørsted

 

 

 

ESS, European Spallation Source

Lyt til Birgits råd og vejledning, hun ved, hvad hun taler om! Jeg fik jobbet, fordi jeg med Birgits hjælp turde stole på mine styrker og mit instinkt.

Head of Innovation & Industry, Jimmy Binderup Andersen

ESS

 

 

 

 

Roskilde Domkirke

Karrieresparring

Efter bar en enkelt samtale med Birgit blev der vendt godt op og ned på mine karrieredrømme. Hun har et arsenal af konkrete forslag til videreudvikling og altid eksempler på forbilleder... og skrækeksempler!

Korleder Egil Kolind 

Roskilde domkirke

 

 

 

 

Kontakt

KONTAKT MIG for at høre mere:

et|icon_phone|

Telefon

et|icon_mail|
HR - O`Sullivan Consulting
Jobjagt

Få kap. 1 af Jobjagt

Tilmeld dig nyhedsbrev og modtag kap. 1 af min bog "Jobjagt".

Her får du værktøjer, masser af cases, TO DOs og eksistentielle refleksioner over dit arbejdsliv til din jobjagt.

Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet