Der er masser, der skal gøres, snørebånd, der skal snøres, madpakker, der skal smøres. Solen står op, og du bukker for en ny dag derhjemme med en liste så lang som en fiskesnøre. Nogle gange går man bare og ønsker sig en husalf, der med et trylleslag kan klare alle de småopgaver, der får hjørnerne af hverdagen til at hænge sammen.

Sådan er der også i mindre virksomheder. Der er en mængde små-opgaver, der ligger uden for grundekspertisen, og ønskelisten er ofte alenlang med SoMe, der skal fodres, fakturaer, der skal ekspederes, gæster, der skal tages imod med smil og kaffe…

Kabalen går op med en blæksprutte

Det, der fungerer derhjemme, ja, det fungerer ikke nødvendigvis ligeså godt på jobbet. Med mindre vi har ansat en husalf, så er hjemmets gøremål et grundvilkår anno 2019 for, at de mange kabaler går op.

Nogle ledere ønsker sig en alf på jobbet. Det siges ikke altid eksplicit. Men indgår ordet ’blæksprutte’ ringer alarmklokkerne. Og det bør de gøre hos såvel jobsøgere som ledere. Blæksprutten skal både fremtrylle levende historier om services og produkter til LinkedIn og Facebook krydret med et fedt billede til Instagram. Altså et journalistisk talent, der også lige knipser et par fotos og indsætter det hele i diverse IT-systemer lækkert grafisk. Og så ville det være rigtig godt, hvis vedkommende også tager sig af lidt bogholderi, bare sådan lidt fakturabehandling – og måske også aflaste lidt med GDPR. Og så selvfølgelig sørge for gæster med et smil, en kop kaffe og lidt konversation på engelsk…

På Jobindex er de ottearmede multi-taskere i høj kurs, især i HR, økonomi, marketing, ja, selv Grønlands selvstyre er på udkig efter en akademisk blæksprutte.

Nej, kabalen går ikke op! I får ikke kvalitet hele vejen rundt

Når det foreslås at ansætte en blæksprutte er min besked klar. Den, der kan fremtrylle levende historier og billeder til SoMe platforme er ikke den samme, som med stor omhu sikrer at tallene passer og GDPR overholdes. Men i mindre virksomheder har man selvfølgelig ikke altid mulighed for at ansætte alle de profiler, men ønsker sig.

Nej, men så få to forskellige profiler på deltid eller outsource opgaverne til specialiserede freelancere, indtil I har råd til at ansætte jeres egne. Ja, find en pragmatisk løsning, som gør, at opgaverne løses professionelt af mennesker, som brænder for dem.

Og by the way, generelt kan hverken SoMe- eller regnearkstypen lide at skulle smide alt for at agere receptionist, når gæsterne fra Japan kommer en time for tidligt til et møde:).