PersonProfil

En indgående samtale ud fra en persontest og færdighedstest

Få fat i den rigtige medarbejder fra starten. Der er mange velkvalificerede ansøgere, men måske kun én rigtig personlig profil. Den finder jeg.

En PersonProfil bruges både til at bedømme en slutkandidat, måle flere topkandidater op mod hinanden eller ved karrieresparring til at blive klogere på sig selv.

PERSONTEST

Her kan man ikke dumpe, og derfor er ordet ‘test’ misvisende. Men én personlighed kan passe bedre til et job end andre. Persontesten afdækker mønstre i vores tanker, følelser og adfærd.

Det er et godt værktøj til at strukturere og målrette et jobinterview. Her taler vi om handlemønstre & prioriteringer, talenter & motivationsfaktorer. En PersonProfil er i øvrigt også en fordel for de mennesker, der ikke har de store talegaver eller den store gennemslagskraft. Via test og samtale kommer deres potentiale og talenter frem.

En persontest giver svar på spørgsmål som:

  • Hvad sker der, når der er pres på?
  • Hvor robust er kandidaten?
  • Hvornår er arbejdet løst godt nok?
  • Hvad motiverer? Hvad demotiverer?
  • Evnen til at samarbejde – og i hvilke roller? Projektleder, idéudvikler, kritiske blik, afslutter, mv.
  • Mini-ordbog med 10 ord, du bør kende om tests

FÆRDIGHEDSTEST

Sproglig, numerisk og logisk præcision måles og sammenlignes med kandidatens normgruppe. Nogle job kræver stor præcision, andre hurtighed – andre igen begge dele.

Jeg er certificeret i brugen af WAVE & SHL Tests.

FEEDBACK PÅ FÆRDIGHEDS- OG PERSONTEST

En PersonProfil er en samtale med afsæt i Jobbeskrivelse, CV og Tests.

Det er som kandidat godt at være åben og oprigtig, når man får tilbagemelding på tests. Er der overraskende resultater, så er det bedre at forholde sig nysgerrigt og undersøgende frem for aggressivt benægtende. Ofte er det ikke selve testresultatet, der er det vigtigste, men derimod hvordan en kandidat reflekterer over de styrker og svagheder, som testen viser.

Mange er nervøse for og frygter samtalen ud fra tests. Jeg siger gerne, at man skal tage test og testsamtale som en oplevelse. Gå til dem med frisk mod og svar efter bedste evne, for det kan faktisk være lærerigt. Og selv om man ikke ender med at få jobbet, er man forhåbentlig blevet lidt klogere på sig selv.

HVORNÅR GIVER EN PERSONPROFIL MENING?

» REKRUTTERING: til at vurdere en eller flere topkandidaters færdigheder og person i forhold til et job.Også små og mellemstore virksomheder sætter ekstra fokus på de personlige kompetencer, når de skal rekruttere nye medarbejdere. En PersonProfil er et stærkt værn mod fejlansættelser. De skal minimeres, da de er kostbare for såvel den nyansatte som for virksomheden.

» OUTPLACEMENT FORLØB: hjælper den afskedigede med at blive bevidst om sine foretrukne eller typiske måder at handle, tænke og reagere på – og dermed kan han / hun blive bedre til at finde frem til, hvilke job eller karriere, der fremover passer bedst.

» KARRIEREUDVIKLING: nye øjne på sagen, drømmejobbet findes – og her kan en PersonProfil være et meget stærkt værktøj.

KONTAKT MIG for at høre mere på M 5122 1979 eller birgit@osullivan.dk.

Pris & flere detaljer: Se O’Sullivan PersonProfil nedenfor.

Attachments