Nyhedsbrev 1: HYR & FYR – OG NÅ I MÅL!

JEG ER HJEMME FRA FERIEN i Barbizon. Barbizon er for Paris, hvad Skagen er for Danmark. Ud i naturen med kunstnerne, der i 1800-tallet hellere ville male Fountainebleau skovene med hjorte og Skagerak med fiskerne end græske guder og adelige portrætter.

VORES HOTEL ”LES BICHES” – fransk for hjortene – er ejet af en pariser chic kvinde og hendes ditto datter. De har haft en fest med at tapetsere hotellet med sider fra gamle naturleksika og pynte med alskens udstoppede hjorte. Vi gik straks på opdagelsesrejse. Feriehumøret steg hurtigt et par grader og lattermusklerne kom i brug.

Les Biches Hotel

MEN, SOM BEKENDT ER DER SELV I PARADISETS HAVE EN SLANGE. Personalet hang med skuldrene. De småskændtes i krogene. Elementær service inden for hotel- og restaurationsbranchen kendte de ikke til. Ejerne havde skabt en paradisisk have inde og ude. Ikke desto mindre trivedes medarbejderne ikke. Og det smitter, skal jeg hilse og sige.

NU VIL JEG FORTÆLLE DIG HEMMELIGHEDEN bag glade medarbejdere. Det er nemlig ganske enkelt. Det begynder med god rekruttering. Du ved, dem med talenter og motivation. Og så handler det om løbende udvikling, og at du fyrer godt. Gør du det, så har du et team med en pool af talenter, der supplerer hinanden – og som samtidig er motiverede. Du får glade medarbejdere – også selv om der er travlhed.

NOK SÅ MANGE STRATEGIER OG SKÆVE INDRETNINGER kan ejerne af hjorte-hotellet have, men kan de ikke hyre godt, udvikle godt og fyre godt, så får de ikke succes. Her nytter det ikke at feje tingene ind under de mange smukke gulvtæpper. Derimod skal hjorten tages ved hornene.

SOM LEDER ER DET DIG, der sætter teamet. At hyre & fyre – og udvikle! Det er dine kerneopgaver. Det er teamet, der skal sikre, at du når i mål. Glade medarbejdere med talenter og motivation er faktisk nøglen til din succes. Dit team er med til at afgøre om din virksomhed går fra potentiale til succes. Hotellet har potentiale, ja, men de får aldrig indfriet potentialet med mindre de får styr på det med at hyre & fyre, ja, lede! Faktisk er alt dette mindst lige så alvorligt som at lægge næste års budget!

Budgetterne må du selv klare, men det med at hyre & fyre – og lede, der ringer du bare om hjælp!

Jeg håber, du selv har haft en fantastisk ferie:)

De bedste hilsner
Birgit O’Sullivan

STÅ FAST – – OG FYR DIN COACH

staa_fast_24df72a7Når jeg færdes i videnstunge virksomheder og fortæller, at jeg er specialiseret inden for Rekruttering & HR, bliver jeg ofte mødt af flakkende blikke. Rekruttering & HR er som udgangspunkt ikke en respektindgydende branche i ingeniør og IT-verdenen. Vi rangerer måske ikke i bunden som politikere, journalister og forsikringsfolk, men vi ligger ikke højt. Der skal arbejdes hårdt for at opnå respekt.

ER HR & HEADHUNTERE ’VINDBØJTLERE’?

Læs resten af: STÅ FAST – OG FYR DIN COACH

Anmeldelse af “WHO: The A Method for Hiring”

Bogen ”WHO” bygger på 1,300 timers interview!

Who: The A Method for HiringLige for at understrege, at det ikke er hvem som helst, der har skrevet bogen, så har forfatterne og deres hold i forbindelse med udarbejdelsen af WHO holdt mere end 1.300 timers interview med:

  1. 20+ forretningsmænd, der er selfmade milliardærer
  2. 30 CEO’er fra Fortune 500 virksomheder
  3. Andre succesfulde CEO’ere, ledere, investorer, NGO-ledere og ledelseseksperter

University of Chicago har været samarbejdspartnere i analyseprocessen.

Hvad vil forfatterne med WHO

 Kort og godt er bogens formål at guide ledere, bestyrelsesformænd og HR til at identificere, hvilke kandidater vil få mest succes i jobbet. Jeg vil også mene, at den kan klæde kandidater på til en jobsøgnings proces.

A-spillere

Bogen opererer med den amerikanske karakterskala. Målet er at rekruttere A-Players. En A-Player er en kandidat, der har mindst 90% chance for at levere et sæt resultater, som kun top 10% af de mulige kandidater kan levere.

Altså, de, der ansættes, skal have mindst 90% chance for at få succes i rollen. Og baren sættes højt; kun 10% vil kunne levere det.

Du er den, du hyrer

Læs resten af anmeldelsen: WHO: The A Method for Hiring (pdf – 4 sider)

Anmeldelse: Vi vinder når vi vågner

Vi vinder når vi vågner

Anders Krab-Johansen, adm. dir. Børsen

Kunsten at forblive et rigt samfund

Lad mig begynde med at slå fast: præstesønnen fra Kerteminde Anders Krab-Johansen har skrevet en fremragende bog. I kølvandet på det nyligt overstået Folketingsvalg bør den læses af enhver politiker uanset partifarve, ja faktisk bør alle vi, der interesserer os for landets bedste kaste os ombord. Hvorfor? Fordi ”Vi vinder når vi vågner” ganske enkelt er en opbyggelig bog. Den vil os det bedste.

Læs resten af anmeldelsen.

Du kan også læse 1. kapitel. (ekstern link)

Fem hotte amerikanske trends

IT-branchen må være den branche i verdenshistorien, der ændrer sig allerhurtigst. Her er de nyeste IT trends til dig, der arbejder med IT og til os, der rekrutterer jer.BigData_2267x1146_trasparent

Fem af de hurtigst voksende og mest populære IT-trends ifølge det amerikanske firma Winter Wyman.

Læs artiklen: Fem hotte amerikanske IT trends

Tests er værdiløse

RekrutteringPersontests og traditionelle jobsamtaler er værdiløse. Det er essensen af Lars Lundmanns phd. projekt  Til Jyllands Posten har han udtalt: “Jobsamtaler er fuldstændig irrelevante, når man skal finde den bedste person til en stilling. De kan ikke sige noget om fremtidig jobperformance. Punktum.”

Lundmanns forskning er baseret på observation af 49 jobsamtaler i små og store private / offentlige virksomheder foruden en række personlighedstests blandt studerende.

Læs artiklen: Jobsamtaler og Personlighedstests er værdiløse

Forstå Fremtiden

forstaa-fremtiden_278908”Forstå Fremtiden” lå med al sin lysende orange på gemalens natbord. Titlen pirrede ved min nysgerrighed. Jeg slugte introduktionen, og gik dernæst i gang med kap. 1 med den blaserte titel Forstå Fremtiden og pludselig var de 9 kapitler med i alt 120 sider fortæret.

Læs boganmeldelsen af Forstå Fremtiden