Anmeldelse af “WHO: The A Method for Hiring”

Bogen ”WHO” bygger på 1,300 timers interview!

Who: The A Method for HiringLige for at understrege, at det ikke er hvem som helst, der har skrevet bogen, så har forfatterne og deres hold i forbindelse med udarbejdelsen af WHO holdt mere end 1.300 timers interview med:

  1. 20+ forretningsmænd, der er selfmade milliardærer
  2. 30 CEO’er fra Fortune 500 virksomheder
  3. Andre succesfulde CEO’ere, ledere, investorer, NGO-ledere og ledelseseksperter

University of Chicago har været samarbejdspartnere i analyseprocessen.

Hvad vil forfatterne med WHO

 Kort og godt er bogens formål at guide ledere, bestyrelsesformænd og HR til at identificere, hvilke kandidater vil få mest succes i jobbet. Jeg vil også mene, at den kan klæde kandidater på til en jobsøgnings proces.

A-spillere

Bogen opererer med den amerikanske karakterskala. Målet er at rekruttere A-Players. En A-Player er en kandidat, der har mindst 90% chance for at levere et sæt resultater, som kun top 10% af de mulige kandidater kan levere.

Altså, de, der ansættes, skal have mindst 90% chance for at få succes i rollen. Og baren sættes højt; kun 10% vil kunne levere det.

Du er den, du hyrer

Læs resten af anmeldelsen: WHO: The A Method for Hiring (pdf – 4 sider)